Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > Publicacions > Humanitats

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Humanitats  Núm.Serie: 70
   ISBN: 978-84-19647-03-0
Títol: La herencia reconstruida. Crecimiento agrario y transformaciones del paisaje tras las conquistas de al-Andalus (siglos XII-XVI)
 
Autoria: Baydal Sala, Vicent (ed.lit.)
 Esquilache Martí, Ferran (ed.lit.)
Pàgines: 352
Dimensions: 15 X 21
Edició: 1 (2023)
Preu: 18,00 €
Idioma: Castellà
Enquadernació: Fresada amb solapes
Suport: Paper
Altres formats:

Consulta les primeres pàginesLa historiografia tradicional ha mantingut que els espais agraris desenvolupats pels andalusins havien sigut "heretats" pels conqueridors cristians i que en bona part dels territoris conquerits s'havia produït una continuïtat en el seu ús. No obstant això, la investigació desenvolupada en les últimes dècades permet pensar que aquesta "herència" no va ser tan directa com semblava, ni va haver-hi tal continuïtat en l'ús d'espais de cultiu, sinó que, en realitat, es van produir una sèrie de transformacions que s'han pogut detectar amb diverses metodologies.
En aquest llibre s'estudien alguns exemples de transformacions realitzades sobre el paisatge agrari, incloent els sistemes hidràulics mediterranis o de les illes atlàntiques, els secans per a l'augment de la cerealització i l'extensió del vinya, els espais de pastura per al desenvolupament ramader en aquelles regions menys poblades, així com qualsevol altre tipus d'espai productiu d'origen natiu que fos capturat durant l'expansió de la cristianitat llatina per després ser adaptat i reutilitzat per part de colons camperols o per grups natives dominats. També s'estudia l'evolució en el temps d'aquests espais agraris.

Il·lustracions en color

Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16