Universitat Jaume I - UJI - Castelló

La tenda UJI
Distribució de publicacions i productes

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Inici > Publicacions > Humanitats

Comprar Fer compra

   Col·lecció: Humanitats  Núm.Serie: 71
   ISBN: 978-84-18951-83-1
Títol: ¿Erudición o compromiso? La historia narrativa y esencialista durante la Segunda República (1931-1939)
 
Autoria: Gómez Herráez, José María
Pàgines: 843
Dimensions: 15 X 21
Edició: 1 (2023)
Preu: 35,00 €
Idioma: Castellà
Enquadernació: Fresada amb solapes
Suport: Paper
Altres formats:

Consulta les primeres pàginesL’existència de dues formes d'aproximació al passat que, amb diverses línies, es van desenvolupar durant els anys trenta del segle XX a Espanya és l’eix que articula l’obra. D'una forma directa o indirecta, sota criteris diferents en funció de les ideologies i d'altres factors, les aproximacions majors o simplement evocadores al passat es veuen influïdes pel nou marc institucional republicà i per les iniciatives reformistes. D'una banda, amb major presència, l’autor aborda la 'història narrativa', centrada en fets i personatges, més erudita, incloent biografies i monografies locals. D'altra banda, figura la història 'essencialista', més especulativa, a partir de la noció que existeixen naturaleses col·lectives de diferents nivells. Les dues formes no només són compatibles, sinó que es poden complementar, encara que cada prisma ideològic marca concepcions diferents. A més, els treballs amb aquestes orientacions poden abordar altres temes, com ara economia, societat, institucions, cultura, mentalitats, etc., que també enllacen amb aspectes rellevants d'aquell present com la reforma agrària, la qüestió religiosa, els moviments socials i nacionalistes, el paper públic de la dona o el pacifisme.


Informació proporcionada per:

Publicacions de la Universitat Jaume I

Servei de Comunicació i Publicacions
Edifici de Rectorat i Serveis Centrals
Campus del Riu Sec
Tel.: +34 964728819 - Fax: +34 964728832
Adreça electrònica: publicacions@uji.es
UJI
Universitat Jaume I
Campus del Riu Sec, 12071
Castelló de la Plana
Resum de la compra
Productes:
Import total:
0,00 €

ATENCIÓ:
Fins a nou avís, els llibres en paper i productes de marxandatge només es serviran dins del territori de l'Estat Espanyol. Perdoneu les molèsties.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Data última modificació: 11/12/2015 | Informació i consultes: bústia de suggeriments | Política general de protecció de dades
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16